Staat lijdt miljoenenverlies door verdwijning 19 nieuwe bussen

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft op 19 februari de procureur-generaal (pg) gedocumenteerd gevraagd  om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de verdwijning van 19 Mitsubishi Fuso Rosa bussen. Uit de documenten, waarop Dagblad Suriname de hand heeft weten te leggen, blijkt dat van deze 50 witte Mitsubishi Fuso Rosa bussen (allen bouwjaar 2019) die door OW zijn gekocht tijdens de periode van ex-minister Vijay Chotkan, 19 niet zijn teruggevonden. De waarde van zo een bus is ruim USD 70.000 of wel SRD 1.141.000 tegen de CBvS-koers van SRD 16.30. In totaal lijdt de Staat Suriname nu een schade van SRD 21.679.000 met de verdwijning van deze 19 bussen.

Alle 11 bussen Juspol niet teruggevonden

Van de 6 bussen die oorspronkelijk in de periode Bouterse/Adhin toegewezen waren aan het ministerie van Binnenlandse Zaken, is 1 nu bij de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) en 1 bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).  Van de 11 bussen die toegewezen waren aan het ministerie van Justitie en Politie, zijn geen enkele teruggevonden. Van de 16 toegewezen bussen aan het Kabinet van de President zijn 6 verdwenen, terwijl de rest is ondergebracht bij andere overheidsafdelingen. Bij de 5 bussen die bij OW werden ingezet, is 1 niet teruggevonden, terwijl 1 is uitgeleend aan het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). De oorspronkelijk 2 toegewezen bussen aan ROGB, zijn nu gevonden bij het ministerie van ROS. Van de 8 bussen van het ministerie van Volksgezondheid, is 1 niet gevonden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: