“Deze ellende maakt het moeilijk voor mensen in mijn vak”

Sedert de maatregelen versoepeld zijn en zaken, waaronder barbershops en andere contactberoepen, mogen starten met hun werk ben ik ook begonnen, zegt Meredith in een gesprek aan de krant. Meredith is een klein ondernemer, die nagel- en gezichtsbehandelingen doet voor mensen. “Naast het onderhouden van je nagel is het onderhouden van de huid ook belangrijk. Ik doe namelijk alleen gezicht, maar voor het onderhouden van het geheel lichaam heb ik wel de benodigdheden te koop”, zegt Meredith. De schoonheidsspecialiste gaf verder aan dat zij namelijk van huis uit werkt, alwaar zij een werkruimte heeft ingericht en waarbij zij diensten aanbiedt aan anderen. Zij gaf aan dat zij al zeven jaren met haar vak bezig is. “Ik ben van huis uit begonnen en besloot beetjes bij beetjes twee ruimtes bij te bouwen, zodat nagel- en gezichtsbehandeling apart worden gedaan. Huur betalen nu is moordend met de koers.” 

Tijdens haar werk neemt zij de protocollen heel strak in acht. “Na elke klant maak ik volledig schoon, dus van tafel naar vloer en het ontsmetten van de ruimte. De handschoenen worden ook ieder keer verwisseld en ook de apparaten worden schoon gemaakt”, zegt Meredith. “Deze ellende maakt het moeilijk voor mensen in mijn vak. Na mijn eigen onderzoek besef ik dat corona er toch een tijdje zal blijven en heb ik mijn voorbereidingen alleen versterkt ter beveiliging van mijn klanten. In het jaar 2019 begon ik al voorbereidingen te treffen”, benadrukt Meredith.

Zij gaf verder aan dat het virus een grote impact heeft op haar werk. Zij kon namelijk ook niet echt openblijven en moest haar deuren sluiten. “Ik heb twee werknemers en voor hun werd het ook moeilijk. Ik probeerde toch de helft van de lonen te betalen, toen er geen werk was. Want zij hebben niet om deze situatie gevraagd. Ik kan niet zomaar laten gaan of niet betalen. Nu is het wel stabiel en werkt iedereen. Ik ben normaal tot 7.00 uur open. In mijn moeilijke tijd had ik gelukkig nog mijn vaste klanten, die kwamen voor hun nagel- en gezichtsbehandeling en voor de rest kwam men wel beetjes bij beetjes. Als ondernemer ga je veel tegenslagen meemaken. Je noemt jezelf pas een ondernemer als je de moeilijke tijden heb weten te overbruggen en kan bewijzen dat je nog overeind staat”, zegt Meredith. “Voor velen is het moeilijk geweest. Anderen zijn zelfs niet meer opengegaan. Ik ben wel trots op ondernemers die hebben volgehouden. We hebben elkaars diensten uiteindelijk nodig, anders raken wij helemaal achter.”

TM

error: Kopiëren mag niet!