OBS heft actie op

Principe-akkoord bereikt met TCT

De bus- en boothouders van het NVB hervatten morgen hun werkzaamheden. Zij waren vrijdag jl. wederom in actie als gevolg van het uitblijven van de afspraken met de regering. Maandag is er echter na een onderhoud met de TCT-minister, NVB-directeur, onderdirecteur van Transport, en het OBS-bestuur een principeakkoord bereikt. Dit meldt Iwan Woon, ondervoorzitter van OBS, aan Dagblad Suriname.

In het principeakkoord is vastgelegd dat bij de reguliere uitbetaling van de geleverde diensten in februari er 60% voorschot erbij komt. “Hetzelfde geldt ook bij de betaling over april. In de tussentijd gaat OBS samen met NVB en TCT kijken naar het rekenmodel dat reeds was ingediend in november 2020”, voert Woon aan. Hij geeft aan dat de kwestie van de boothouders van Boven Suriname, die al een jaar niet varen, in de loop van de huidige week apart ontvangen worden door de leiding van TCT. Het werk was neergelegd naar aanleiding van de exorbitante benzineprijzen en het uitblijven van de nieuwe loonreeks.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: