Twee jonge inbrekers hadden het voorzien op vakantiewoningen te Vierkinderen

Het Korps Politie Suriname bericht donderdagavond 18 maart, dat ergens in februari al de 20-jarige R.S., alias ‘Spanna’, en S.P. (21), ook wel ‘Botje’ of ‘Bodie’ genoemd, zijn aangehouden door agenten van het politiebureau Zanderij.

De twee jongens worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan een reeks inbraken in vakantiewoningen te Vierkinderen in het district Para. Enkele benadeelden deden vanaf het laatste kwartaal van 2020 aangifte van deze inbraken bij de politie te Zanderij.

Na verkregen informatie te hebben uitgewerkt werd geconstateerd dat de verdachten in de directe omgeving van Vierkinderen wonen waarop ze konden worden aangehouden.

Beide verdachten hebben toegegeven een zestal inbraken te hebben gepleegd bij de vakantiewoningen te Vierkinderen. Een van de jongens heeft ook bekend een diefstal in een woning te hebben gepleegd bij een bejaarde vrouw.

Op hun aanwijzing werden diverse goederen, waaronder een flat screen televisie, een freezer, twee zonnepanelen, inserters, antennes, kranen, tuingereedschappen, ventilatoren, waterkokers en een magnetron achterhaald bij helers die eveneens te Vierkinderen woonachtig zijn. De goederen zijn in beslag genomen en inmiddels afgestaan aan de eigenaren. 

Aan de aanhouding van een medeverdachte en enkele helers wordt nog gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: