Minister Ramdin spelt Shardanand Harinandan Singh erespeld op

Shardanand Harinandan Singh kreeg woensdag in de ambassade van Suriname in Den Haag  een erespeld opgespeld door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking in aanwezigheid van ambassadeur Rajendre Khargi. 

Hij kreeg de erespeld voor zijn bijdrage aan de geschiedschrijving van Suriname. Onlangs verscheen zijn memoires ‘Verlaten verleden’.

Als 23-jarige leerkracht kwam Shardhanand in het najaar 1967 voor een verdere studie naar Rotterdam. Na het behalen van de hoofdakte studeerde hij pedagogische en andragogische wetenschappen aan de Universiteit van Leiden. In Nederland werd hij geconfronteerd met allerlei vraagstukken over integratie, inclusie en uitsluiting van burgers met een migratieachtergrond. Zijn kennis over en ervaringen met deze onderwerpen zorgden ervoor, dat hij actief deelnam aan de ontwikkeling van het landelijke integratiebeleid in de periode 1975 – 2000 in Nederland, zo is te lezen op de website Hindorama.com. 

Hij pleitte voor integratie en duurzame inclusie van burgers met een migratieachtergrond. Als onder­wijspedagoog en welzijnswerker leverde hij een actieve bijdrage aan beleidsvisies gericht op de duurzame ontwikkeling van de multiculturele samenleving. 

In september 2019 presenteerde de auteur in familieverband het boek ‘Verlaten verleden’, waarin hij zijn memoires aan zijn (klein-)kinderen aanbood. In het boek beschrijft hij de migratieachtergrond van zijn ouders en voorouders uit India en deelt hij zijn persoonlijke levensgeschiedenis in Suriname en Nederland. Ook neemt hij de lezer mee in de persoonlijke en professionele worstelingen met integratie, inclusie en uitsluiting. Na zijn pensionering als onderwijsbegeleider in multi­cultureel Rotterdam vertrok de auteur naar Portugal. In dat land kreeg hij de tijd en rust om zijn memoires op te schrijven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: