President Santokhi feliciteert Nederlandse premier Rutte (VVD) met vierde verkiezingswinst op rij

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag de Nederlandse demissionair premier Mark Rutte telefonisch de felicitaties namens de regering en het volk overgebracht. De president heeft aan de Nederlandse politicus ook zijn persoonlijke felicitaties uitgebracht met de overwinning van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) tijdens de Tweede Kamer-verkiezingen afgelopen maandag, dinsdag en woensdag.

De VVD heeft voor de vierde keer achter elkaar de Tweede Kamerverkiezingen gewonnen. De partij komt waarschijnlijk op 36 zetels en is daarmee veruit de grootste. Demissionair premier Rutte heeft president Santokhi geïnformeerd over de komende kabinetsformatie. Ook is tijdens het gesprek de stand van zaken in de relatie tussen Suriname en Nederland besproken.

De betrekkingen tussen de beide landen zijn sinds het aantreden van de regering Santokhi/Brunswijk geïntensiveerd en inmiddels heeft de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, een traject van hernieuwde samenwerking ingezet. De bewindsman is momenteel in Nederland, waar gesprekken plaatsvinden met Nederlandse bewindslieden om de samenwerking te continueren. 

President Santokhi heeft het beschikbaar stellen van de restant verdragsmiddelen ook tijdens het telefonisch onderhoud aan de orde gesteld. De verdragsmiddelen zullen aangewend worden voor ontwikkelingsprojecten. Het staatshoofd beoogt een spoedige uitvoering van de gemaakte afspraken. 

Beide regeringsleiders hebben het voornemen de betrekkingen verder op te voeren en in dat kader is afgesproken dat president Santokhi, op uitnodiging van zijn collega Rutte, een werkbezoek zal brengen aan Nederland.  Santokhi zal ook van de gelegenheid gebruik maken ontmoetingen te hebben met het Nederlandse bedrijfsleven en de Surinaamse diaspora.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: