Verdachte (36) van diefstal auto aangehouden en in verzekering gesteld

Leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben maandagavond de 36-jarige S.H. en de 47-jarige vrouw S.O. op de Libanonweg aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van een auto.

De 30-jarige eigenaar van de auto had zondagmorgen aangifte op het politiebureau Santo Boma gedaan van diefstal van zijn auto. Volgens verklaring van de man stond zijn auto, die niet afgesloten was met de contactsleutel, voor zijn woning geparkeerd. In de nacht van zaterdag op zondag werd zijn auto door onbekenden op zijn woonadres gestolen. 

Het onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de rechercheurs van Regio Midden die met ondersteuning van het RBTP na verkregen informatie naar het vermoedelijke woonadres van de verdachten gingen. Bij het zien van de politie maakte S.H. zich uit de voeten. 

Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten, waardoor agenten genoodzaakt waren gericht op hem te schieten. De verdachte liep schotverwondingen op aan zijn linker onder- en rechterbovenbeen en werd in ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is onder politiebewaking in de ziekeninrichting opgenomen. 

S.H. is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl de 47-jarige vrouw na verhoor werd heengezonden.

Het gestolen voertuig werd eveneens op de locatie achterhaald en in beslag genomen. De auto stond aan de achterzijde van de woning en was afgedekt met een deken en vervolgens afgeschermd met betonnen platen eromheen.

error: Kopiëren mag niet!