Boek ‘Is Ghat Ko Chor Us Ghat Gaye’ als eerbetoon aan voorouders

Auteur Sharmila Ramratan heeft haar eerste boek uitgegeven. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie. De titel ‘Is Ghat Ko Chor Us Ghat Gaye’ betekent Van deze kust tot die andere kust. Sharmila Ramratan heeft haar eerste boek in twee talen geschreven namelijk in het Hindi en Engels. In het Hindi om de taal te stimuleren in Suriname en om een bijdrage te leveren aan het Hindi literatuur in Suriname. In het Engels om een groot lezerspubliek te bereiken. Het is tevens het eerste Hindi verhaalboek geschreven en gepubliceerd in Suriname.  Het verhaal speelt zich af in India, Suriname en onze buurland Guyana. Het boek is een eerbetoon, voorgedragen aan de voorouders. Hindi is een heel mooie taal. De auteur heeft altijd van lezen gehouden. Zij volgt al langer dan 10 jaren Hindi les aan de Swami Vivekananda Cultureel Centrum in Suriname. Haar Hindi lerares zei eens dat ze heel mooi kon vertellen in het Hindi. Vandaar de inspiratie om te schrijven in het Hindi. Zij schreef eerst korte gedichten. Op een dag dacht ze, waarom niet een heel verhaal? Omdat zij geen schrijfster is deed ze gewoon Google research: How to write a novel. Aan de hand van die punten heeft ze alles uitgewerkt in haar verhaal. In haar verhaal heeft ze veel Ramayan chaupai’s gebruikt. De voorouders namen de Ramayan mee, toen ze vertrokken uit India. Verder heeft ze veel Hindi gezegden gebruikt. Vroeger werd er veel meer gesproken met gezegden. Ze wil de mensen inspireren om deze gezegden te behouden in de taal. Door gezegden te gebruiken word een taal mooier en geniet de lezer meer. Sharmila Ramratan heeft een boek launch gehad in samenwerking met de Indiase Ambassade in Suriname.Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: