BPMO schort acties op

Er heerste wederom grote ontevredenheid op het Onderwijsministerie door het niet nakomen van afspraken. De medewerkers van de afdelingen Gebouwen & Terreinen, en Schoonmaak & Bewaking, die onder de Technische Dienst van het Onderwijsministerie vallen, hadden maandag het werk neergelegd. Na een onderhoud dinsdag tussen BPMO en de leiding van het ministerie heeft de bond besloten om de acties op te schorten. Dit meldt BPMO-voorzitter Guno Sabajo aan Dagblad Suriname.

De actie van maandag had overigens geen betrekking op het afdwingen van een loonsverhoging, maar ging om factoren zoals werkveiligheid, vervoerstoelage, het uitblijven van benoemingen en bevorderingen, en het niet inlopen van betalingsachterstanden voor geleverde diensten op zon- en feestdagen. Op al deze factoren is er compromis bereikt, geeft Sabajo te kennen. Vanaf april worden de betalingsachterstanden betreffende de zon- en feestdagen ingelopen. “Er is een oplossing gevonden voor alle belangrijke issues en de medewerkers zijn tevreden over de oplossingsmodellen.”

Volgens Sabajo was er een onhoudbare situatie ontstaan. Zo waren er geen gekeurde voertuigen beschikbaar voor de medewerkers van de afdeling Gebouwen & Terreinen, waardoor zij hun eigen vervoer moesten inzetten om het werk te kunnen doen. Met de exorbitante brandstofprijzen zijn de medewerkers niet meer in staat dit vol te houden. De achterstanden in de uitbetaling voor de zon- en feestdagen zou eind januari in orde moeten zijn, maar dat is niet gebeurd. Ook de vervoerstoelage moet aangepast worden, dat hadden de medewerkers 1,5 jaar terug al in een uitgewerkt plan ingediend, maar daarop is een antwoord uitgebleven. Daarom waren de medewerkers maandag spontaan in actie gegaan. De bond heeft nieuwe afspraken gemaakt en is tevreden met de constructieve opstelling van het ministerie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: