2021 telt al 17 verkeersdoden

In de 3 maanden van het jaar 2021 is de verkeersbarometer ondertussen gestegen naar 17 verkeersdoden. Niet alleen de snelheid is de grootste zorg, maar die is ook de grootste oorzaak van haast alle verkeersongelukken. De meeste aanrijdingen met dodelijk afloop hebben zich vooral tijdens lockdown-uren voorgedaan. Het aantal verkeersdoden in het jaar 2020 is geëindigd op 76. In 2019 was de verkeersbarometer afgesloten met 80 doden.  Maart 2021 heeft ondertussen al 5 verkeersdoden genoteerd. De 26-jarige Chevelero Sieran, de 26-jarige Jason Agwentie en de 17-jarige Aseya Acelie, allen voetgangers, zijn in de avond van zondag 7 maart door een personenauto aan de Nieuw Weergevondenweg aangereden. De 27-jarige autobestuurder Chanelle Kasandikromo is dezelfde avond na een verkeersongeval aan de Wayamboweg overleden.Een bromfietser heeft in de avond van 9 maart het leven gelaten bij een aanrijding op de hoek van de Pronkweg en de Urutuweg.

7 verkeersdoden in januari

In de maand januari 2021 zijn er 7 verkeersdoden genoteerd. De eerste verkeersdode voor dit jaar was de 66-jarige Poran Ajodhia. Hij overleed op 2 januari na een verkeersongeval op de kruising van de Nieuw Charlesburg- en de Ringweg. Peter Saakie (33) is op zondag 3 januari na een verkeersongeval op de Afobakaweg overleden. Hij verloor vermoedelijk de controle over het stuur ter hoogte van mast 38. De 27-jarige autobestuurder Giovany Tilburg en de 20-jarige mede-inzittende Ivanildo Tilborg zijn op maandag 11 januari na een zware aanrijding op de Afobakaweg komen te overlijden. Hun voertuig was frontaal in botsing gekomen met een tegenligger. De jongste verkeersdode voor dit jaar is de 11-jarige Djuraino Pinas. Hij verloor op 12 januari het leven op de kruising van de Mawakabo- en de Verlengde Frederikshoopweg na te zijn aangereden door een personenauto, waarvan de chauffeur na de aanrijding was doorgereden. De 46-jarige Anandkoemar Phagoe heeft door een zware aanrijding op 28 januari aan de Ringweg het leven verloren. 

5 verkeersdoden in februari

In februari 2021 hebben wij 5 doden in het verkeer erbij gehad. Op vrijdag 12 februari is de 20-jarige Viresh Niram omgekomen bij een verkeersongeval aan de Vijfde Rijweg. Zijn voertuig ging over de kop en kwam vervolgens in de goot tot stilstand. Op woensdag 17 februari overleed de 25-jarige autobestuurder Suresh Audhram bij een verkeersongeval aan de Kwattaweg. Volgens de politie reed de bestuurder met een vrij hoge snelheid over de Kwattaweg, met als gevolg dat hij de controle over het stuur verloor. De 28-jarige autobestuurder, Jugwel Pinas, is in de nacht van zaterdag op zondag 21 februari overleden bij een verkeersongeval op de weg naar Reeberg. Op 21 februari raakte de 48-jarige motorrijder, Rafael Soesman, van de Afobakaweg en botste tegen een mast met het noodlottige gevolg. Op zondag 28 februari is de 20-jarige bromfietser Tjadel Hanoeman bij een aanrijding tussen een auto en bromfiets aan de Catharina Sophiaweg in het district Saramacca om het leven gekomen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: