Zanger Shahid Wagid Hosain gedecoreerd.

Op dinsdag 9 maart is de bekende zanger Mohamed Shahid Wagid Hosain onderscheiden door de President van Suriname als Ridder in de Orde van de Gele Ster.
Deze werd overhandigd door de Surinaamse ambassadeur Rajendre Khargi te Den Haag aan zijn zoon en echtgenote. Shahid is een zeer bekende zanger in Nederland, komt van een muzikale familie en heeft vele optredens verzorgd ook in Suriname. Wagid Hosain staat bekend om zijn Mohamed Rafi liederen en is toonaangevend voor de Hindostaanse muziekwereld die hij heeft verrijkt en veranderd met zijn positieve kwalificaties; Hij is een voorbeeldfunctie en inspirator met zijn aparte muziek creaties. Begonnen bij Mastana als drummer, startte hij met zijn zangcarriere in 1984. In 1986 is hij bij Indian Diamonds begonnen op te treden voor feesten en dansavonden. Na enkele jaren van rust heeft Shahid in 1999 een comeback gemaakt in Diamonds 2000 en in 2002 voor Sound Tronics en heeft als freelancer voor vele theater shows opgetreden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: