Covid-19 Brigade bij Korps Politie Suriname geïnstalleerd

Minister Amoksi overhandigt tien auto’s aan korpschef Prade

In het kader van de verdere handhaving van de Covid-19 maatregelen heeft minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi maandag de Covid-19 Brigade (CCT-KPS) bestaande uit leden van het Korps Politie Suriname, het Nationaal Leger, Korps Penitentiaire Ambtenaren, Arbeidsinspectie, Bestuursdienst, Economische Controle Dienst en het Bureau voor Openbaar Gezondheidszorg geïnstalleerd. Dit meldt het Korps Politie Suriname dinsdag 9 maart.

Hierna deed de minister de overdracht van tien voertuigen aan de Korpschef van het Korps Politie Suriname, hoofdcommissaris Roberto Prade, die op zijn beurt de sleutels van de voertuigen overhandigde aan de voorzitter van het CCT-KPS, commissaris Henry Seedorf.

In een korte toespraak gaf de voorzitter van het CCTK-KPS te kennen dat door de regering is besloten om de handhavingsdiensten te vergroten door de Covid-19 Brigade in het leven te roepen en de overdracht van de voertuigen te doen. Op de toekomstige gebruikers deed hij een beroep zuinig om te gaan met de voertuigen.

De minister hield de aanwezigen voor, dat er lang is uitgekeken naar deze voertuigen, vanwege het feit dat de basispolitiezorg vanaf het begin van de handhaving van de wet uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand, belast is geworden. Hij hoopt dat de aanwinst voor verlichting zal zorgen en dat de handhaving beter zal verlopen.

error: Kopiëren mag niet!