Komst Amerikaanse president Biden leidt tot nieuwe migrantenstroom naar zuidelijke grens VS

Onder de stroom migranten ook personen die via Suriname hebben gereisd…

Een nieuwe golf van migranten aan de zuidelijke grens van de VS dreigt een crisis te bereiken, vooral vanwege het toenemende aantal kinderen dat nu in hechtenis zit. Meer dan 3.200 minderjarigen zitten vast in opvangvoorzieningen – de meesten van hen zijn in de afgelopen twee weken vastgehouden, zo bericht CBN News dinsdag 9 maart op gezag van The Washington Times.

Deze week zullen ambtenaren naar verwachting in februari bijna 100.000 aanhoudingen aan de grens aankondigen, terwijl een stroom migranten vanuit Midden-Amerika naar het noorden trekt in de hoop dat het beleid van president Biden het gemakkelijker zal maken om het land binnen te komen.

Elke dag komen honderden mensen aan, uitgeput van een reis die vaak jaren duurt, op zoek naar een beter leven. Nu denken ze dat de tijd rijp is om hun geluk te beproeven bij het binnenkomen van de Verenigde Staten.

De stroom van immigranten strekt zich nu helemaal uit tot in Zuid-Amerika, waar de migranten big business zijn voor dieven en smokkelaars. Onder de immigranten ook personen die via Suriname een lange reis hebben gemaakt door Zuid- en Midden-Amerikaanse landen om in de buurt van de grens van Mexico-VS te kunnen komen.

De stroom naar het noorden was vrijwel gestopt sinds maart vorig jaar, toen de Covid-19-pandemie toesloeg. Maar nu wordt algemeen aangenomen dat de nieuwe Biden-regering iedereen verwelkomd en de stroom migranten vult.

Hoewel de karavanen met veel publiciteit in Midden-Amerika kunnen beginnen, ligt de oorsprong veel verder naar het zuiden. Velen hier zijn op de vlucht voor geweld en onderdrukking, vaak in een tiental niet-gewelddadige landen op weg naar de Verenigde Staten.

CBN News sprak met een Sikh-man uit India die zijn reis beschreef van ‘India naar Amsterdam, Amsterdam naar Suriname, Suriname met de bus via Brazilië, Peru, Ecuador, naar Colombia’.

In de groep vonden migranten uit Turkije, Nepal, India en Afrikaanse landen, hoewel het grootste aantal afkomstig was uit Haïti. Een Haïtiaanse zegt: ‘Ik kwam hier vanuit Chili, waar ik een een jaar was. Maar, er is daar niet genoeg werk, en het is een moeilijke plek om geen papieren te hebben, dus we dachten we een betere plek zouden gaan zoeken.’

error: Kopiëren mag niet!