Eerste vlucht Boeing Loyal Wingman

Boeing Australia heeft maandag (1 maart) vanaf een Australische luchtmachtbasis een eerste vlucht uitgevoerd met de onbemande Loyal Wingman. Kort na deze vlucht kreeg Boeing opdracht van de Australische regering opdracht nog eens drie prototypes te bouwen.

Het eerste van in totaal drie prototypes werd in mei 2020 uit de spuithal gerold en onderging begin september 2929 de eerste motorproeven. De prototypes worden gebouwd in het kader van het zogenoemde Loyal Wingman – Advanced Development Program dat in samenwerking met de Royal Australian Air Force (RAAF) is gestart.

Boeing Australia mag van moederbedrijf Boeing de eenmotorige Loyal Wingman in dat werelddeel gaan produceren. Het is voor het eerst in vijftig jaar dat een in Australië ontworpen en ontwikkeld militair vliegtuig ook in dat land in serie zal worden gebouwd. De Australische tak biedt werk aan 1.700 personeelsleden in Queensland en kan gebruik maken van de diensten van 400 toeleveranciers.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: