‘Burgers van Suriname’ bieden petitie aan president Santokhi aan

Burgers eisen terugdraaien van alle ‘draconische’ Covid-maatregelen en teruggave mandaat door Santokhi aan de bevolking

Een groep ‘burgers van Suriname’ heeft dinsdag een petitie aangeboden aan president Chandrikapersad Santokhi waarin ze hun ongenoegen uiten over de in hun ogen ‘draconische’ Covid-19 maatregelen.

Volgens de burgers, waarvan overigens niet bekend is wie die burgers zijn, druisen de maatregelen stuk voor stuk in ‘tegen vrijheden en rechten van de mens’. Ook stellen ze, dat ‘duizenden mensen in ons land in lockdown worden gehouden terwijl er slechts een handjevol mensen en wel nog door onderliggende aandoeningen sterven’.

Ook stelt de groep, dat de samenleving ‘gebukt gaat onder onder zaken op beleidsniveau die door uw regering worden uitgevoerd en waarbij er geen rekening wordt gehouden met de minder- en minst bedeelden in onze samenleving, waardoor de armoede onder de bevolking groter wordt’. Vervolgens wordt in de petitie een aantal prijsverhogende maatregelen vermeld, zoals de prijs voor een liter benzine, de stijgende prijzen van producten in de winkels en de koersontwikkeling.

De groep stelt verder dat corruptieve handelingen niet worden aangepakt, maar met ‘de mantel der liefde worden bedekt en dat politieke vrienden en familieleden worden geaccommodeerd.

De ontevreden burgers eisen in hun petitie dat de ‘draconische’ Covid-maatregelen worden teruggedraaid, het ‘onmiddellijk weder verkrijgen’ van het recht op vrijheid en vrije meningsuiting, terugdraaien van de verhoogde benzineprijzen en de prijzen van producten in de winkels, koersstabilisatie, terugdraaien van alle benoemingen van politieke vrienden en familieleden en tot slot het treffen van belastingverlagende maatregelen.

De petitie eindigt met de eis, dat president Santokhi zijn mandaat teruggeeft aan de bevolking, ‘omdat het volk beter verdient’. ‘U schijnt geen oor te hebben voor de noodkreten vanuit de samenleving.’ 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: