Minister Ramdin op werkbezoek naar Marokko en Frankrijk

De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, bezoekt op uitnodiging van zijn Marokkaanse ambtgenoot Nasser Bourita 11 en 12 maart Marokko. Het werkbezoek staat in het teken van het verdiepen en versterken van de bilaterale relatie tussen Suriname en Marokko, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname dinsdag.

Het ligt in de bedoeling om tijdens dit bezoek een nieuw samenwerkingsprogramma voor de periode 2021-2024 overeen te komen. Met de ondertekening hiervan wordt de bereidheid van beide landen benadrukt om samenwerking verder te bevorderen.

Vervolgens zal de minister op uitnodiging van zijn ambtgenoot in Frankrijk, Jean-Yves Le Drian, op 15 maart in Parijs zijn voor een werkbezoek. Het doel van dit werkbezoek is het uitwisselen van perspectieven met betrekking tot het versterken van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Suriname en Frankrijk (lees: Frans-Guyana) op verschillende gebieden.

Tijdens dit werkbezoek ligt het in de bedoeling om twee  overeenkomsten te ondertekenen, de Grens Overeenkomst, die eerder op technisch gebied door de respectieve vertegenwoordigers is geparafeerd in Suriname, en een overeenkomst inzake wederzijdse rechtshulp in strafzaken.

In Parijs zal de bewindsman ook gesprekken voeren met vertegenwoordigers van Lazard, Paris Club (een internationaal orgaan dat bemiddelt tussen kredietverstrekkende landen en landen die deze verstrekte kredieten niet of nauwelijks kunnen terugbetalen), AFD (Agence Française de Développement) en de Directeur-Generaal van UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization).

Een belangrijk onderdeel tijdens beide werkbezoeken vormen ook initiële gesprekken met het lokaal bedrijfsleven voor het aantrekken van investeringen en het bevorderen van de handel.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: