Kandidaten Tweede Kamerverkiezingen van Surinaamse afkomst:

Joan Nunnely, D66 kandidaat, gaat voor gelijke rechten, kansen, beloning

Op 15, 16 en 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Onder de vele kandidaten bevindt zich een aantal van Surinaamse afkomst. Reden genoeg voor Frank Kanhai uit Den Haag om deze kandidaten te interviewen voor zijn Facebookpagina en persoonlijk van die kandidaten te horen waarom ze zich kandidaat hebben gesteld en waar ze voor gaan, wat ze willen bereiken.

Een van zijn gasten is de in Paramaribo geboren Joan Nunnely (www.joannunnely.nl), wonend in Rotterdam, die kandidaat is voor D66 en op plek 33 staat van Lijst 4.

‘Ik ben ondernemer en ben heel actief in Rotterdam, zit ook in Raden van Toezicht en besturen. Daarnaast ben ik moeder van twee zonen en ik ben politiek actief al vanaf 2012.’

‘Mijn zoon zei, mama mensen zijn boos en waarom doe je niks?’

Op de vraag van Kanhai waarom ze nu kandidaat is bij de Tweede Kamerverkiezingen antwoordt Nunnely: ‘De Tweede Kamer is voor mij eigenlijk voortgekomen uit de Black Lives Matter-movement, dat vond ik een heel belangrijk moment voor ons allemaal in Nederland, ook voor de black community. Dat was voor mij het moment om naar voren te stappen, omdat ik ook zo dicht bij de politiek zit.

‘Maar, ook omdat mijn zoon tegen mij zei, mama mensen zijn boos, jij kent de politiek heel goed, en waarom doe je niks? En dat was voor mij echt het punt om te zeggen, nu moet ik zelf actie ondernemen.’

‘Ik ben kandidaat voor D66, ik sta op plek nummer 33 en voor mij zijn radicale kansengelijkheid, gelijke rechten, gelijke beloning en gelijke kansen hele belangrijke thema’s en onderwerpen die ik omarm.’

‘Tijd, dat vrouwen kunnen doorstromen naar de top van organisaties’

In verband met de Internationale Dag van de Vrouw, 8 maart, zei de D66-kandidaat: ‘Dat blijft natuurlijk een hele belangrijke dag. Vrouwen moeten gelijkwaardig zijn aan de man, een gelijke beloning krijgen, gelijke kansen krijgen. Daarnaast vind ik, dat vrouwen nu echt in de top van organisaties moeten kunnen doorstromen. Maar, ook vrouwen met een kleur, want dat zien we nog te weinig terug in de top van organisaties.’

‘Ik vind het belangrijk dat elk mens, elk individu, zelfstandig onafhankelijk is, economisch onafhankelijk, en daarbij zijn voor mij een aantal belangrijke punten gelijke kansen, rechten en beloning, maar ook heel goed onderwijs. De standpunten van D66 zijn, dat iedereen eerlijk onderwijs verdient, iedereen heeft recht op een woning en daarom willen we nu eigenlijk nieuwe woningen gaan bouwen, maar ook dat we heel veel gaan investeren in het onderwijs. Een ambitieus plan, maar zeker een plan dat het waard is om serieus naar te kijken. Ook is het belangrijk om eraan te werken dat iedereen een baan heeft.’

‘Ik wil de brug zijn vanuit de samenleving, de wijk, de stad, naar Den Haag’

Aan het einde van het interview, bij de Rotterdamse Erasmusbrug, zei Nunnely: ‘De boodschap die ik wil uitdragen is de brug willen zijn in de politiek, vanuit de samenleving, de wijk, de stad naar Den Haag.’ 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: