Verontwaardiging in samenleving over uitbundig verjaardagsfeest vicepresident Brunswijk

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft zaterdag zijn 60e verjaardag gevierd en dat is niet onopgemerkt gebleven. De op social media verschenen beelden van het feest hebben geleid tot verontwaardiging en zeer veel kritiek bij de samenleving. Er was voor het feest geen ontheffing verleend door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, zo laat de bewindsman Dagblad Suriname weten.

Nog afgezien van het feit dat op die beelden te zien is dat de feestgangers geen mond-/neuskapje droegen en de 1.5 meter afstand niet lijkt te bestaan, zijn burgers vooral geïrriteerd over het feit, dat Brunswijk zijn verjaardag zo uitbundig heeft kunnen vieren. Immers, er zijn zo vele burgers die hun ‘bigi jari’ de afgelopen Covid-periode slechts hebben kunnen vieren in kleine huiselijke kring, vanwege de door de overheid opgelegde Covid-maatregelen waaronder een verbod op huisfeesten.

En wie het toch durfde een verjaardagsfeestje te organiseren liep het risico om samen met zijn gasten door de politie opgepakt te worden.

En een hoge regeringsfunctionaris wordt door de gezondheidsautoriteiten niets in de weg gelegd om zijn verjaardagsfeest groots te kunnen vieren, waarbij alle maatregelen zijn genegeerd. 

De afgekondigde Covid-maatregelen zouden voor iedereen moeten gelden, dus ook voor personen binnen kringen van de regering. Feitelijk, zij zouden een voorbeeld moeten zijn en juist zij zouden de maatregelen in acht dienen te nemen. Het kan in een democratie niet zo zijn, dat de overheid haar burgers maatregelen oplegt die hun vrijheid, hun leven, drastisch inperken, terwijl personen binnen de overheid kunnen en mogen genieten van allerlei privileges.

PK

error: Kopiëren mag niet!