President Santokhi geeft startsein Covid-19 vaccinatie voorlichtingscampagne 

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag in de Congreshal te Paramaribo het startsein gegeven voor de Covid-19 vaccinatie voolichtingscampagne. 

Hij zei onder andere, dat als onderdeel van de vaccinatiecampagne ministers zich hebben laten vaccineren als bewijs dat er niets aan de hand is met het vaccin, in tegenstelling tot wat sommigen in de samenleving beweren.

Het staatshoofd stelde, dat er duizenden doses vaccins onderweg zijn, een grote partij is recent via India ontvangen, waarvan een grote hoeveelheid via Covax, een werkarm van de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO. Hij zei het jammer te zullen vinden als het vaccineren niet storm loopt, omdat de vaccins anders hun expiratiedatum zullen naderen. In dat geval zal Suriname niet aarzelen om bevriende landen te voorzien van het vaccin. 

Ten aanzien van het vaccin is de regering duidelijk. Alleen dat wat door de WHO is goedgekeurd, wordt gebruikt. ‘Wij gaan ons doel missen, als niet een ieder zich laat vaccineren’, stelde de president, die de samenleving aanspoorde om vrijwillig het spuitje te gaan halen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukte, dat het vaccineren tegen Covid-19 de enige manier is om terug te gaan naar een normaal leven. Nadat in februari een aanvang is gemaakt met de vaccinatie van frontlinie medewerk(st)ers, zijn er tot 8 maart 1.300 doses toegediend, verdeeld over zes ziekenhuizen en vijf RGD-klinieken. 

Bij het Psychiatrisch Centrum Suriname wordt dinsdag gestart met een vaccinatiepoli. Langzaamaan wordt het aantal vaccinatie locaties uitgebreid. De bewindsman merkte op, dat er veel informatie nodig is. Vandaar dat het startsein is gegeven om die informatie uitgebreid naar de samenleving te brengen. 

De campagne wordt uitgevoerd door The Back Lot, na een openbare inschrijving. Er is een plan van aanpak gepresenteerd waar de regering zich in kan vinden. De campagne heeft als naam ‘Libi Langa’ en wordt ondersteund door de Pan-American Health Organisation, SU4SU en het kinderfonds van de Verenigde Naties Unicef. 

De minister riep burgers op om zich nog steeds aan de maatregelen te houden.

Henna Draaibaar van The Back Lot gaf aan, dat haar bedrijf ervoor moet zorgen dat Suriname beseft dat vaccineren essentieel is. De campagne zal zich op twee sporen begeven, informeren en activeren om het te doen. Met de Medische Zending zijn er gesprekken gevoerd, want ook in het binnenland moet de plaatselijke bevolking de beschikking krijgen over het vaccin en de voorlichtingsinformatie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: