Voedseltechnoloog Stutgard vraagt rechter om verplichting dragen mond- en neuskapje op te heffen

Voedseltechnoloog Ricky Stutgard heeft maandag, samen met enigneer/fotograaf Karel Donk, een verzoekschrift ingediend bij het Kantongerecht tegen de verplichting van het dragen van een mond- en neuskapje als bescherming tegen het Covid-19 virus (PDF file). 

Stutgard in een verklaring: ‘Karel Donk en ik hebben vanmiddag een verzoekschrift bij het Kantongerecht, de Unit Kort Geding, ingediend inzake het opheffen dan wel schorsen van de verplichting om een mond- en neuskapje te dragen. In het 40 pagina’s tellend document hebben wij wetenschappelijk aangetoond, dat uit 40 jaren internationaal onderzoek juist gebleken is, dat het opzetten van mond- en neuskapjes meer gezondheidsschade veroorzaakt dan dat ze de persoon beschermen.’
Verder stellen Stutgard en Donk: ‘Hiermee maakt de Staat niet alleen een grove inbreuk op uw fundamentele rechten, met name het recht op leven, het recht van eerbiediging en bescherming van de persoonlijke levenssfeer en het recht op uw fysieke integriteit, maar dwingt de Staat u om schade toe te brengen aan uw gezondheid. Hier moet nu een einde aan komen.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: