Taxichauffeur (38) verdacht van betrokkenheid bij meerdere winkeldiefstallen

De 38-jarige taxichauffeur P.H is dinsdag 2 maart door de politie van het bureau Meerzorg voor winkeldiefstal aangehouden. Verschillende benadeelden hadden in de eerste en tweede week van februari aangifte van winkeldiefstal gedaan. Volgens verklaring van de winkeliers ging de verdachte voornamelijk ervandoor met levensmiddelen, aldus het Korps Politie Suriname maandag 8 maart.

Tijdens het politieonderzoek kwam op camerabeelden steeds auto van P.H. in beeld. Aan de hand hiervan werd de man opgespoord en aangehouden, nadat zijn auto op 2 maart door agenten van het bureau Meerzorg was gesignaleerd. De verdachte werd vervolgens overgedragen aan de recherche van Regio Oost die belast is met het onderzoek in deze zaak.

Bij de voorgeleiding aan een Hulpofficier van Justitie hield P.H. verklaarde hij, dat hij in zijn vrije tijd taxichauffeur is en vaak passagiers naar verschillende winkels rijdt voor het doen van inkopen. Hierna vervolgden zij met hun gekochte goederen hun weg. In hoeverre deze klanten levensmiddelen uit de winkels hebben weggenomen is hem niet bekend.

Aangezien de politie vermoedt dat er een link bestaat tussen P.H. en de klanten bij het plegen van de diefstallen, werd hij na afstemming met het Openbaar Ministerie in voorlopige verzekering gesteld. 

De auto is hangende het onderzoek in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: