Verdachte (23) van poging tot inbraak in auto opgepakt 

Eigenaar auto bij poging verdachten in vluchtauto tegen te houden meegesleurd en raakte gewond

Leden van de Recherche van Regio Midden, bijgestaan door collega’s van het Regio Bijstand Team Paramaribo, hebben afgelopen zaterdag de 23-jarige R.P. in de Willem Campagnestraat te Paramaribo opgespoord. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot inbraak in een auto op 3 maart aan de Indira Gandhiweg. Dit meldt het Korps Politie Suriname maandag 8 maart.

Toen de verdachten de 43-jarige eigenaar van de auto zagen, stapten zij in een gereedstaande auto. De man rende in de richting van de auto, greep een portier vast, maar werd daarbij meegesleurd en liep daardoor letsel op.

Aan de hand van beeldmateriaal kon het kentekennummer van de vluchtauto door agenten worden achterhaald. De verdachte R.P. kwam in beeld en kon dus worden aangehouden. Ook de vluchtauto is achterhaald en in beslag genomen.

R.P. is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek voor poging diefstal via braak in voorlopige verzekering gesteld. De politie vermoedt dat R.P. en zijn voortvluchtige kompanen meer op hun kerfstok hebben.

Aan de opsporing van de nog voortvluchtige verdachten wordt gewerkt. De Recherche van Regio midden is belast met het onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!