Rohied Chan lanceert nummer als ode aan de vrouw

Rohied Chan, de in New Jersey, USA gevestigde zanger met Surinaamse roots, lanceert vandaag, 8 maart 2021, in verband met de Dag van de Vrouw het nummer ‘Rosina’. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie over zijn nieuw lied: ‘Rosina’ is officieel een nummer als ode aan de hardwerkende vrouw, in het bijzonder de Surinaamse vrouw. Het lied is in Surinaamse genre.  De artiest zingt in diverse talen, dit vooral vanwege zijn Surinaamse afkomst. Hij begon als negenjarige met het zingen van Bob Marley-liederen van wie hij een grote fan was. Hij beluisterde de liederen van Bob Marley en begon te oefenen. Als leerling zong hij altijd op school bij evenementen. Ook nam hij een aantal keren deel aan songfestivals, waaronder tot tweemaal aan het Open Scholieren Songfestival van SS promotions en Rapar. Daarnaast ook in alle muziekstijlen, te noemen Hindi, Bollywood, Spaans, Reggae, Reggaeton, Dancehall, Hollywood en Western. In de periode 2001 tot en met 2003 zong hij als lid van de muziekgroep Sarwan & Friends, maar werd in het jaar 2003 lid van muziekgroep Vidjai & Friends, waarvan hij 3 jaar actief lid was om vervolgens naar de Verenigde Staten van Amerika te vertrekken voor permanente vestiging. Vanwege de Pandemie kon hij als artiest niet meer optreden, wat geen aanleiding voor hem was om te stoppen. Integendeel zette hij toen het gelijknamige virtuele platform op. Rond medio 2020 werd ‘The Island Bliss Band Virtual Platform’ opgezet, waar hij 1 keer per week optreedt om fans tegemoet te komen. Inmiddels is het virtueel platform uitgegroeid tot een International virtual platform, waar artiesten uit vele delen van de wereld dagelijks Live optreden. Elk jaar bezocht hij Suriname en in zijn muziek en zang laat hij dat steeds weer blijken dat hij Suriname een warm hart toedracht. In de VS richtte hij zijn eigen muziek band op genaamd ‘The Island Bliss Band’ en bleef actief in de muziekwereld. In 2017 bracht hij zijn eerste album uit genaamd ‘The Return of Rohied Chan’. Hiervan kwam er in 2018 een tweede volume uit. Thans heeft de artiest naast zijn albums 10 individuele nummers op zijn naam staan, welke ook in Suriname verkrijgbaar zijn bij Satish Music Center.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: