Verdachte (26) van diefstal auto-accu en fiets in Nieuw-Nickerie aangehouden te Wayambo

Agenten van de politiebureaus in Jarikaba en Wageningen hebben afgelopen maandag de 26-jarige R.S. (26) te Wayambo aangehouden als verdachte van de diefstal van een auto-accu en een fiets te Nieuw-Nickerie.

Twee vrouwen hadden afzonderlijk al op 16 en 19 november 2020 aangifte van diefstal tegen R.S. in het politiebureau te Nieuw-Nickerie gedaan. 

Volgens verklaring van een 53-jarige aangeefster had zij een auto-accu en andere goederen voor verkoop buiten haar winkel uitgestald. Bij sluitingstijd van de zaak vergat ze de goederen weer binnen te plaatsen en ontdekte de volgende ochtend, bij aanvang van haar werkzaamheden, dat de accu was verdwenen.

De tweede aangeefster (43) verklaarde tegenover de politie, dat zij als verkoopster werkzaam is in een winkel te Nieuw-Nickerie. Zoals gewoonlijk liet zij haar fiets, niet op slotm, voor het winkelpand achter. Zij liep steeds naar buiten om te controleren of haar fiets nog op die plek stond. Toen ze voor de laatste keer de controle deed, zag zij dat de fiets was verdwenen.

Op camerabeelden was te zien dat R.S. de diefstallen had gepleegd. Hij werd meermalen opgespoord, maar zonder het gewenste resultaat. Na verkregen informatie, dat de man zich te Wayambo schuilhield, werd hij maandag 1 maart aangehouden.

Hij heeft bekend de fiets en de accu te hebben gestolen. De accu heeft hij verkocht aan een onbekend persoon in Paramaribo en de fiets aan iemand in Nieuw-Nickerie. Aan de opsporing van de koper van de fiets wordt nog gewerkt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd R.S. in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!