De regering weet niet van aanpakken

Op het kruispunt Drambrandersgracht en Johan Adolf Pengelstraat staat één van de duizenden vervallen panden die de hoofdstad ontsieren. Het kan de eigenaren, die vaak flink in de pap zitten, niet schelen dat hun bezitting bijdraagt aan de broko pranasi. Niet zelden zijn het Surinamers in diaspora, die schouderophalend voorbijgaan aan de verpaupering: “Het kost me geen brood”, is hun opstelling.

Mentaliteit verbeteren

De hoogvliegers binnen de regering houden zich bezig met rocket science. Weten het bestuur niet op de juiste wijze, vanaf de basis aan te pakken. Denken in miljoenen projecten en allerlei ingewikkelde constructies. Daarbij hebben zij onvoldoende oog voor details, kleine vraagstukken en problemen, die met goede wil, zonder al te veel inspanning verholpen kunnen worden. Corrigerend optreden, de nodige zorg, een schone hoofdstad kunnen het gezicht, de trots, de motivatie en het vertrouwen in Suriname aanzienlijk verbeteren en vooruitgang stimuleren.

HD

error: Kopiëren mag niet!