Bestuurskundige noemt Surfin geen vergissing

Zouden we de kwestie Surfin niet snel moeten vergeten en overgaan tot de orde van de dag? Waar gewerkt wordt, zijn fouten nou eenmaal onderdeel van het geheel. Niet iedereen is het eens met die gedachtegang. Bestuurskundige August Boldewijn noemt de kwestie Surfin geen fout. “Een organisatie als deze waarop de Wet op de Naamloze Vennootschappen van toepassing is, mag zulke fouten niet maken”, zegt de bestuurskundige streng. Boldewijn zegt dat de organisatiestructuur, de bevoegdheden en verantwoordelijkheden van organen zijn beschreven in wetten. Hij vraagt zich af hoe het kan dat men aan deze wetten is voorbijgegaan. Vandaar dat hij het verloop niet als een vergissing ziet en herinnert eraan dat het om een staatsbedrijf gaat. “Dat betekent dat de begroting van dit orgaan door De Nationale Assemblee moet worden goedgekeurd danwel afgekeurd.”

De bestuurskundige noemt de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, die deze zaak onder de aandacht heeft gebracht en wil daarom niet praten over een ‘vergissing’. Boldewijn vindt het belangrijk dat voorkomen wordt dat zulk handelen een volgende keer weer gebeurt en zegt daarom voorstander te zijn van een onafhankelijk onderzoek via de procureur-generaal. Hij vindt ook dat de mensen die klaarstonden met ‘fresh capital’ een negatief signaal hebben gehad en vreest dat de bereidheid om met geld te komen mogelijk minder zal worden. “Dit is geen fout”, herhaalt Boldewijn.


RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: