Spelers Natio in een nieuw tenue

Naast het spelen van thuiswedstrijden in een hernieuwd Dr. Franklin Essed Stadion in Paramaribo, die compleet voldoet aan de eisen van de Fédération Internationale de Football Association (FIFA), zal Natio – het Surinaamse nationaal voetbalelftal – zich zowel uit als thuis in een nieuw tenue laten zien in de kleuren van de Surinaamse vlag. Dat heeft de Surinaamse Voetbal Bond (SVB)vrijdagmiddag 5 maart bekendgemaakt.

Het thuistenue bestaat voornamelijk uit de kleur wit en staat voor gerechtigheid en vrijheid.  De tenues voor de uitwedstrijden bestaan voor een groot deel uit de kleur rood en dat staat voor liefde voor het vaderland. De gele ster symboliseert de opofferende eensgezindheid en de gouden voetbal de toekomst die Natio te wachten staat, aldus de SVB.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: