Saramacaanse Gezagsdragers en Stichting KAMPOS kaarten problemen aan bij vicepresident Brunswijk

De Vereniging Saramacaanse Gezagsdragers( VSG) en de Stichting KAMPOS hebben donderdag een kennismakingsbezoek gebracht aan vicepresident Ronnie Brunswijk. Tijdens dit bezoek zijn verscheidene knelpunten aangehaald waar de binnenlandbewoners mee te kampen hebben. 

‘Ik ben blij met het bezoek en vindt het bijzonder dat de organisaties het vertrouwen in mij hebben om te werken aan het oplossen van de problemen’, aldus Brunswijk op zijn Facebookpagina. 

KAMPOS is een verzamelnaam voor alle tribale volkeren in Suriname, te weten de Kwinti, Alukus, Matawai, Paamaca, Okanisi en Saamaca. 

‘Samen met de VSG hebben wij gesproken over grondenrechten, gezondheidszorg, onderwijs en ondernemerschap, elektriciteitsvoorziening, drinkwatervoorziening, openbaar vervoer en regulier overleg tussen de organisaties en de regering.’

‘Kapitein Ponté Petrusi vind het belangrijk’, zo schrijft Brunswijk, ‘dat ik weet over de VSG en de problemen van de gemeenschap die zij vertegenwoordigt. Hij zegt, dat vooral de aandacht gevestigd wordt op de grondenrechten, omdat het de grond is waarop zij wonen en zij daar alle rechten verdienen die hen toekomt.’

Renatha Simson, vertegenwoordigster van de KAMPOS, zegt dat deze organisatie zich sterk maakt voor alle tribale volkeren uit alle dorpen in het binnenland. Op deze manier wordt niemand uitgesloten en kunnen gezamenlijk oplossingen gebracht worden voor alle problemen in alle dorpen, voor een beter leefbaar milieu voor de dorpelingen. 

Volgens vicepresident Brunswijk zijn alle problemen al onder de aandacht gebracht van de regering. ‘Het zijn ook de punten waar ik mij onder andere sterk voor maak. Ik stelde de delegatie gerust door aan te geven, dat er voor veel van de problemen reeds oplossingen zijn, maar deze in fasen over verschillende dorpen worden uitgevoerd.’

error: Kopiëren mag niet!