Verkoop van planten toegenomen in 2020

Het verkopen van verschillende planten was nimmer een slechte handel, zegt een plantenverkoper die langs de straat verkoopt. “Ik begon namelijk in de binnenstad, maar je zag niet veel geïnteresseerde mensen. De meeste mensen zeggen van: “Waarom moet ik in een plant gaan investeren”. Maar ik moet wel zeggen dat het jaar 2020 wel heel veel klanten voor mij heeft gebracht”, zegt de plantenverkoper. “Nu de meeste mensen thuis zitten, hebben enkelen hun tijd toch geïnvesteerd op hun erf. Er zijn zelfs klanten die de meest mooie plantjes willen hebben, wanneer ik een bezending krijg. Ik had er geen hoop meer in en dacht om een andere bijbaan te zoeken dan plantjes te verkopen. Maar ik werd verast, ik raakte zelfs uitverkocht. Ik dacht toen de plantjes ook op Facebook te plaatsen voor verkoop. Die waren in niet eens twee weken al uitverkocht. Dat was een leuk moment.” Enkele plantjes waren ietwat prijzig, maar nog wel te permitteren. SRD 200 vinden de meeste klanten al prijzig voor een plant, maar plantjes, waaronder vruchtboomplantjes en lemmetje plantjes, zijn in de meeste gevallen goedkoop. Ik heb mijn draai nu wel even gevonden”, benadrukt de plantenverkoper. “Ik krijg dagelijks nog telefoontjes van wanneer ik weer plantjes zal hebben of welke nieuwe plantjes ik heb.” 

Een burger, die bloemenpotten aan het kopen was bij de plantenverkoper, gaf aan dat zij haar tuin als een rustgevende plek ziet. “Ik schenk heel veel aandacht aan mijn plantjes. Na mijn werk en thuis ben ik een tot twee uurtjes in mijn thuis”, zegt de burger. “Het kost ook veel, maar het haalt je stress en aandacht van heel veel problemen weg. En die momenten hebben we nu juist nodig”, zegt de burger. De plantenverkoper hoopt dat het de komende dagen ook zo druk zal zijn. Hij gaf aan dat andere mensen de moed en hoop niet moeten opgeven en van hun hobby’s moeten dromen.  “De tijd zal wel komen wanneer jij de kans krijgt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: