President Santokhi: ‘Binnen 6 maanden water voor alle huizen Commewijne’

De regering begint zaterdag met drinkwatervoorziening voor geheel Commewijne. Dat zei president Chandrikapersad Santokhi woensdag bij de opening van de Niertransplantatie Polikliniek dat gevestigd is in het St. Vincentiusziekenhuis. Volgens het staatshoofd ligt het in de bedoeling om binnen 6 maanden alle mensen in het district te voorzien van veilig- en schoon drinkwater met optimale druk. Commewijne kampt al jaren met een tekort aan water en het is opeenvolgende regeringen niet gelukt om dit probleem op te lossen. Met de besparingen die er binnen het staatshuishouding wordt gepleegd en de donormiddelen, is het volgens het staatshoofd mogelijk dat er in diverse districten projecten worden uitgevoerd. Aanstaande zondag gaat de regering richting Para voor de start van een middelbare school te Hanover en beroepsgericht technisch onderwijs. Ook dit project komt tot stand uit donormiddelen. “Dit is wat we doen, terwijl we het land op de operatietafel plaatsen om gezonde nieren weer te geven”, aldus Santokhi.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: