Minister Mathoera zet militairen in voor onderhoud terrein Huize Ashiana

Het ministerie van Defensie heeft de nodige ondersteuning gegeven aan onderhoud van het terrein van het bejaardentehuis Huize Ashiana. Militairen van het Nationaal Leger zijn maandag, dinsdag en woensdag ingezet voor onderhoudswerkzaamheden op het terrein. 

Tijdens een bezoek aan een bewoner van het tehuis zag minister Krishna Mathoera de staat waarin het terrein werkeerde. Dit was voor haar de aanleiding om haar manschappen in te zetten. Hiermee hoopt de minister de omgeving te hebben verfraaid voor vooral de bewoners van het tehuis. Zij heeft haar dank uitgesproken aan het Nationaal Leger. Ook spoort Mathoera de samenleving aan om soortgelijke activiteiten te ondernemen ten behoeve van een schoon milieu. 

Het ging niet om een eenmalige activiteit, maar er zal gekeken worden naar een structurele aanpak voor ondersteuning naar het tehuis toe. De structurele aanpak zal niet alleen gelden voor Huize Ashiana, maar ook voor andere behoeftige organisaties. Hiermee wil de minister haar beleid benadrukken, dat het leger dichterbij de samenleving moet opereren en ondersteuning moet geven in moeilijke tijden. 

De senioren burgers verdienen volgens Mathoera een schone en opgeruimde omgeving, die hun leven zal opfleuren. De waarnemend onderdirecteur Administratieve Diensten van het Huize Ashiana, Rodney Sommandas, is ingenomen met de ondersteuning van de minister van Defensie en het Nationaal Leger. Vooral vanwege het personeelstekort werden de militairen met open armen ontvangen door het tehuis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: