Frankrijk overhandigt Suriname partij Personal Protective Equipment

Suriname heeft een partij Personal Protective Equipment (PPE) ontvangen van Frankrijk. Ambassadeur Antoine Joly heeft aan de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Amar Ramadhin van Volksgezondheid de overhandiging gedaan.  Minister Ramdin zei bij het in ontvangst nemen, dat het niet alleen gaat om een geschenk, maar dat de geste in het kader geplaatst moet worden van het verder verstevigen van de samenwerking tussen Suriname en Frans-Guyana. 

De PPE’s dragen bij aan het terugdringen van de Covid-19-pandemie. De bewindsman pleitte ook voor een goede verdeling van het Covid-19-vaccin in de regio zonder enige vorm van voortrekkerij. 

Minister Ramadhin toonde zich ook ingenomen met de schenking van de Fransen. Zodra de totale voorraad is gearriveerd, zal die verstrekt worden aan de ziekeninstellingen die een belangrijke rol vervullen in de strijd tegen het Coronavirus. Ofschoon er minder besmettingsgevallen zijn in het land, is het volgens Ramadhin toch noodzakelijk om de maatregelen in acht te blijven nemen. 

Minister Ramadhin zei verder, dat maandag 8 maart de lancering van de Covid-19-voorlichtingscampagne van start zal gaan. Deze campagne zal groots worden uitgevoerd. Hiermee wil de overheid de bezorgdheid onder delen van de samenleving met betrekking het vaccineren wegnemen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: