Ministerie van SoZaVo gaat voor girale betalingen

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) wil de overstap maken van kas- naar girale betaling. Minister Uraiqit Ramsaran van SoZaVo wil dat alle kasbetalingen die onder zijn ministerie vallen, met name subsidies en verschillende uitkeringen, binnenkort giraal verstrekt kunnen worden aan de doelgroepen. Deze overstap is voor het ministerie een noodzaak, omdat het logistieke gedeelte zwaar weegt op de begroting van het ministerie, zo bericht het ministerie donderdag.

Het ministerie is tot het besluit gekomen om samen met de Surinaamse Bankiersvereniging in zee te gaan om deze overstap zo efficiënt mogelijk te verwezenlijken. Minister Ramsaran heeft woensdag met zijn staf aan tafel gezeten met de vereniging. De Bankiersvereniging heeft met een presentatie duidelijkheid verschaft over de betaalmethode.

De bewindsman stelt, dat het ministerie alle lokale banken bij dit proces zal betrekken. Hij wil dat SoZaVo niet meer afhankelijk is van cash geld, maar dat de financiële uitkeringen en of subsidies giraal afgewikkeld kunnen worden. Hij tracht door middel van dit proces de doelgroep ook bewust te maken om te sparen. Het overstappen van kas- naar girale betaling moet ook gezien worden in het kader van armoedebestrijding. 

‘Dit zullen wij meenemen in ons sociaal programma, wat betreft de armoedebestrijding’. In het verlengde hiervan wil Ramsaran ervoor zorgen, dat samen met het ministerie en de Bankiersvereniging sociaal zwakkeren ook in staat zijn gesteld worden hun eigen huisvesting te kunnen realiseren.

Eblein Frangie, voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging, gaf aan, dat deze transitie zal resulteren in een win- win situatie voor alle partijen en betrokkenen. ‘We hebben als banken geroepen, dat we meer zaken giraal willen doen. Dat we meer elektronische betalingen willen stimuleren in plaats van cash verkeer.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: