“Degene die daar onrechtmatig op de stoel zit, zal moeten opstaan”

Hoewel Wilsientje van Emden, partijgenoot van Sergio Akiemboto, haar verkiezing als vertegenwoordiger in De Nationale Assemblee (DNA) al heeft aanvaard, heeft Akiemboto toch besloten om hoger beroep aan te tekenen tegen het besluit van de rechter in kort geding. Uit het vonnis blijkt dat nadat Sergio Akiemboto zijn ontslagbrief heeft geschreven aan de president, zijn lidmaatschap van De Nationale Assemblee onmiddellijk is beëindigd. Zijn advocaat Nailah van Dijk vindt dat er genoeg gronden zijn om hoger beroep aan te tekenen. Uiterlijk 27 maart moet zij de memorie van grieven indienen bij het hof.

Nadat alle formaliteiten in orde zijn, zal Van Emden worden toegelaten als lid van De Nationale Assemblee. Akiemboto beroept zich nog steeds op het feit dat hij lid is van het parlement. De advocaat denkt dat de invulling van de plaats van Akiemboto door Van Emden in de toekomst wel consequenties met zich mee zou kunnen brengen. “Als het hof van mening is dat mijn cliënt nog steeds lid is, gaat de situatie weer teruggedraaid moeten worden, zodat mijn cliënt weer zitting kan nemen in het parlement. Degene die dan daar onrechtmatig op de stoel zit, zal moeten opstaan”, aldus Van Dijk.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: