Vliegende Brigade op pad om winkels te controleren

Diverse overtredingen geconstateerd

De Vliegende Brigade is deze week begonnen met het uitvoeren van een agressieve controle in winkels in de verschillende districten. Afgelopen weekend werd tijdens het werkbezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan Nickerie een aanzet hiertoe gegeven. Twee winkels  in Nieuw-Nickerie werden gesloten door de Vliegende Brigade.

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) en de justitiële autoriteiten en Bureau Nationale Veiligheid, die ook deel uitmaken van de Vliegende Brigade, hebben in het afgelopen weekend controlewerkzaamheden verricht in Paramaribo en Nickerie. Daarbij werden twee winkels gesloten. Het gaat om een winkel waarvan de eigenaar geen geldige winkelvergunning kon overleggen. Verder waren de prijzen van de basis-en strategische goederen veel hoger dan wat op de overgelegde aankoopbonnen stond aangegeven. De tweede winkelier kon geen aankoopbonnen overleggen aan de onderzoek ambtenaren. Deze winkel werd ook gesloten. 

In de middaguren werd de winkelzaak weer opengesteld, nadat de winkelier zijn aankoopbonnen heeft kunnen overleggen. Verder werd babyvoeding bij de winkelier aangetroffen die hoger in prijs werd verkocht. Lactogen Juniors met een inhoud van 800 gram werd verkocht voor SRD 115 in plaats van SRD 112. Lactogen babyvoeding met een inhoud van 900 gram werd voor SRD 105 verkocht in plaats van SRD 86,50. De prijzen moesten meteen worden aangepast. Ook werden vervallen flessen wasverzachter van het merk Downy aangetroffen. Deze zijn terstond vernietigd. Verder hadden enkele producten geen prijsaanduiding. 

De winkeliers werden erop gewezen, dat de prijsaanduiding verplicht is en dat die meteen aangebracht moesten worden. Tijdens de controlewerkzaamheden heeft de Vliegende Brigade ook nog lege dozen smokkel sigaretten in een vuilniston aangetroffen en ook klanten, die smokkelsigaretten kwamen kopen. Maar er werden geen smokkelsigaretten aangetroffen. 

Bij de controles in andere winkels werden meerdere overtredingen geconstateerd. Zo was een weegschaal niet geijkt en konden geen inkoopbonnen van kippenbouten van het merk Rockingham worden overgelegd. Tegen twee importeurs werd opgetreden, zij werden door de Vliegende Brigade gesloten. De controleurs doen er alles aan om ongebreidelde prijsstijgingen de kop in te drukken en te allen tijde de consument te beschermen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: