Twee verdachten van diefstal met geweld opgepakt te Stolkertsijver

Leden van het Regio Bijstand Team Oost hebben maandag 22 februari de 27-jarige B.A. en de 28-jarige H.D. aangehouden die worden verdacht van diefstal met geweld te Stolkertsijver, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdag 3 maart. Een slachtoffer had zaterdagmiddag 20 februari aangifte bij de politie gedaan van beroving op de Industrieweg door een onbekende man. 

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt, dat B.A. samen met H.D. in een auto zaten. Op een gegeven zei B.A,. dat hij zijn auto zou bijtanken bij een pompstation in de nabije omgeving. Bij die gelegenheid stapte H.D uit het voertuig en zei tegen B.A. dat hij even kon wachten totdat hij terug was gekeerd.

Volgens verklaring van B.A. had hij echter niet gewacht bij het pompstation, maar vervolgde zijn weg via de Klepperweg in de richting van de Toekomstweg, waar hij een tussenstop had gemaakt om drugs te kopen. Terwijl hij daar aan het roken was, rende H.D. zijn richting uit en nam vervolgens plaats op de achterzitting van de auto. B.A. aarzelde niet en nam plaats achter het stuur en reed samen met D. weg.

Tijdens het rijden toonde H.D. zijn kompaan A. een gouden halsketting, waarna zij richting Lelydorp reden. Daar werd de halsketting aan ene L. verkocht.  B.A. ging vervolgens twee dagen bij zijn vader logeren in het district Para. Kennelijk deed hij dit om uit handen te blijven van de politie.  Maar, hij werd samen met H.D. aangehouden te Stolkertsijver waarna ze werden overgedragen aan de politie van Recherche Paramaribo.

H.D. ontkent de diefstal te hebben gepleegd, terwijl B.A. het omgekeerde heeft verklaard. De weggenomen gouden halsketting is nog niet achterhaald. Het tweetal is na overleg met het Openbaar Ministerie in voorlopige verzekering geplaatst. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: