ICS start wederom met sessies cybersecurity

Na een relatief rustige periode vanwege covid-19 is Integrated Computer Services (ICS) opnieuw gestart met haar events, waarmee ze onder andere ondernemers in staat wil stellen op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cybercrime en cybersecurity. ICS-directeur MegilloPang Atjok zegt doorgaans regelmatig dergelijke evenementen te organiseren, jaarlijks drie tot vier keren. Maar in verband met covid-19 heeft het bedrijf in 2020 geen enkel event georganiseerd. Dit jaar zal het er echter anders uitzien. Op 24 februari begon ICS met de eerste van een serie Virtual Events die het hele jaar doorloopt en elke woensdag plaatsvindt. Die van woensdag 3 maart werd gehouden in samenwerking met ZYProtect en betreft Web Application Protection through Artificial Intelligence.

‘Afhankelijk van de training kan de doelgroep een beetje verschillen’, zegt Pang Atjok. ‘De ene keer kan het echt voor iedereen zijn, op uitvoerend niveau, een andere keer is het bestemd voor managers of kunnen op directieniveau business georiënteerde presentaties worden gehouden. Ook het onderwerp van de sessies is bepalend voor de doelgroep en kan bijvoorbeeld specifiek bestemd zijn voor functionele groepen binnen het bedrijfsleven. Een HRM-afdeling van een groot bedrijf zou interesse kunnen hebben in bepaalde producten. Maar ook voor een IT-afdeling met een security specialisatie kan het interessant zijn om mee te luisteren naar de topics die we aan te bieden hebben.’

Tijdens de sessies krijgen deelnemers informatie over de laatste technologische ontwikkelingen. Zij kunnen ook vragen stellen en weer up-to-date zijn. ‘Het is natuurlijk anders wanneer je die dingen van het web leest en de informatie maar voor lief moet nemen. Nu heb je daadwerkelijk iemand die presenteert, waar je vragen kan stellen als je dingen niet begrijpt of nader uitgelegd wil hebben. En op die manier komen de mensen toch aan hun kennis die ze nodig hebben om betere beslissingen te kunnen nemen in hun werkzaamheden”, geeft Pang Atjok het voordeel van de sessies aan.

Desgevraagd zegt de ICS-directeur dat grote instellingen en bedrijven in Suriname doorgaans wel goed beveiligd zijn tegen cyber attacks. Banken bijvoorbeeld, zijn continu bezig na te gaan hoe ze hun diensten zoals internetbanking op een veilige manier aan hun klanten kunnen aanbieden. “Tegelijkertijd moet je ook denken vanuit de gebruiker. De vraag is dan: wie is daarvoor verantwoordelijk? In eerste instantie natuurlijk de gebruiker, die goed moet opletten en niet zomaar wachtwoorden moet weggeven.” Ook moeten gebruikers van internetbanking een goed anti-malware-systeem laten draaien op de computer van waaruit zij bankieren. “Dus het zijn beide partijen die eigenlijk daarop moeten letten”, aldus Pang Atjok.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: