Ati Gi Ati verwent Huize Albertine

De vrijwilligersorganisatie Ati Gi Ati heeft afgelopen maandag Huize Albertine verwend. Dit werd gedaan onder strikte navolging van de geldende covid-19 protocollen. Huize Albertine is het bejaardencentrum der Evangelische Broeder Gemeente Suriname (EBGS) en is op 23 augustus 1975 opgericht. Het biedt huisvesting aan ongeveer 100 personen. Het is bedoeld voor zelfstandige ouderen en minder vitale ouderen. Momenteel verblijven er 60 seniorenburgers in het tehuis. Ook zijn er 60 personeelsleden werkzaam. Huize Albertine ontvangt geen subsidie van de overheid. De seniorenburgers konden genieten van gezond fruit en een vierkleuren maaltijd. Dit geeft Saya Harpal, voorzitter van Ati Gi Ati, te kennen aan Dagblad Suriname. Dit project is mogelijk geweest dankzij steun van interne en externe donateurs

Innovatieve manieren

De voorzitter van de vrijwilligersorganisatie vertelt: “Ati Gi Ati betekent letterlijk hart voor hart. De leden van Ati Gi Ati, die voornamelijk uit universiteitsstudenten bestaan, hebben voor deze naam gekozen, omdat zij vinden dat die naam goed past bij ons, en omdat de acties die ondernomen worden met liefde gedaan worden. Wij willen ook een voorbeeld zijn voor jongeren om je medemens te helpen als je daartoe in staat bent”, aldus Harpal. Verder zegt zij dat Ati Gi Ati sinds juni 2018 actief is en momenteel bezig is met het vormen van een officiële vereniging. Ati Gi Ati heeft al verschillende sociale projecten uitgevoerd. 2020 is een buitengewoon jaar geweest en ook Ati Gi Ati moest zich aanpassen. Harpal geeft aan dat de leden van de organisatie niet meer bijeen konden komen zoals gebruikelijk. Wij waren genoodzaakt om naar andere modellen te kijken. Zo werd bij de fysieke projecten rekening gehouden met de geldende regels. Bij donaties aan tehuizen of instanties werden de goederen op een veilige manier afgegeven. Een ander innovatief project is hun online bunkop’seri geweest. Goed bruikbare kledingstukken, spelletjes en speelgoed zijn daarbij online op de Facebook-page van Ati Gi Ati aangeboden tegen een zachte prijs. De voorzitter van Ati Gi Ati zegt dat alle opbrengsten gebruikt zullen worden bij de sociale projecten van de organisatie. Lezers kunnen de activiteiten volgen op de Facebook-page van Ati Gi Ati.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: