Stutgard: “Oso dresi niet onder druk”

Het gebruik om oso dresi’s te gebruiken staat niet onder druk, meent microbioloog en voedseltechnoloog Ricky Stutgard weten. “Wat heeft gespeeld, is dat een drank werd aangeprezen, die corona zou kunnen verhelpen. In de drugsstores worden normaal kruiden verkocht.” Volgens Stutgard zou het anders zijn wanneer duidelijk gecommuniceerd zou zijn dat het middel bedoeld is om het immuunsysteem te verbeteren. “Oso dresi’s zijn er al eeuwen. Een kers tegen keelpijn is net als zuurzakbladeren tegen stress een oso dresi.” Kritisch is Stutgard over de samenstelling en de hoeveelheden van oso dresi middelen. “De omschrijvingen zijn vaak wollig en onduidelijk.” Ook merkt de voedseltechnoloog op dat de westerse geneeskunde veel meer ruimte heeft om middelen te testen om de impact op de mens te bepalen. De Surinaamse oso dresi’s hebben in dat opzicht nog veel slagen in te halen. “We moeten ernaar kijken hoe dit te verbeteren”, merkt Stutgard op. “China en India zijn veel verder. In de jaren ’70 bleek acupunctuur ‘afgodisch’ en als ‘hocus pocus’ in Europese landen, echter na gedegen observaties en studies is dat, nu vele jaren verder, normaal geaccepteerd. Dat zou ook het geval kunnen zijn met onze oso dresi’s, bij verdere verbetering en de aanpak hiervan. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: