De burger vindt: “Er zijn nog teveel vragen over de covid-vaccins onbeantwoord”

‘Ik laat mij zeker inenten, zodat ik anderen niet besmet’

Dagblad Suriname stelde op haar Facebookpagina de vraag aan haar lezers en volgers: Als u wordt opgeroepen om gevaccineerd te worden met het covid-19 AstraZeneca-vaccin, gaat u dan? Zo ja, waarom, en zo nee, waarom niet? De reacties stroomden binnen en snel bleek dat de meningen verschillen en dat welhaast evenveel mensen klip en klaar stellen gevaccineerd te willen worden, als mensen die angstig zijn en met veel vragen zitten over het vaccin en daarom niet ingeënt willen worden tegen het covid-19 virus. Enkele willekeurige reacties zijn hieronder opgenomen.

William: ‘Tot nu toe is het vaccineren vrijwillig. Wanneer het een situatie wordt dat je zonder vaccinatie niet kunt reizen of bepaalde evenementen bezoeken, dan denk ik dat velen zullen besluiten om zich te laten vaccineren. Voor ouderen onder ons is het geen kwestie van of, maar wanneer het vaccineren kan.’

Mohamed: ‘Binnen nu en een maand zal ik een vaccinatie krijgen met het AstraZeneca-vaccin. Ben ik bang en ongerust? Zeker, echter is er geen andere oplossing mogelijk dan gevaccineerd te worden. Het virus zal zich blijven muteren, ondanks dat je misschien niet ziek wordt. Zo kan het zich blijven vasthouden en nooit meer weggaan. Wanneer 75% zich laat vaccineren is de kans groot om hiervan af te komen en voorgoed.’

Sarwan: ‘Als ik opgeroepen word, ga ik zeker. Ik lever mijn bijdrage dat ik een ander niet besmet en ik zelf veilig ben.’

‘Ik ga niet, omdat het mij geen enkele garantie biedt’

Milobe: ‘Nee ik ga niet, omdat het mij geen enkele garantie biedt. Ik zal voorzichtig blijven en op God vertrouwen.’

Anamika zegt niet te gaan, ‘omdat ik niet tot de risicogroep behoor. 99.7% geneest op natuurlijke wijze. Vaccins geven een lagere dekkingsgraad, 90-95%.’

Mireille: ‘Pfft…gaat nog maanden duren voordat ik aan de beurt ben en misschien is het dan geen Astrazeneca, maar Sputnik 5. Dus waarom nu al daarover nadenken. Over een paar maanden kunnen er nog andere merken zijn die goedkoper zijn. Wanneer het zover is, kijk ik wel wat ik doe.”

Kawita: ‘Voor mij is het nog afwachten en kijken eerst hoe het afloopt met de anderen.., want er is geen garantie.’

‘Onze gezondheidswerkers willen ons geen kwaad doen’

Rita: ‘Natuurlijk, omdat ik 60+ ben, diabeet type 2 ben en niet allergisch. Ook genoeg geïnformeerd en geloof erin dat onze gezondheidswerkers ons geen kwaad willen doen, maar willen helpen en beschermen.’

Amrita vraagt zich af, waarom geen Pfizer? ‘Is dat slechts bedoeld voor de rijke landen?’

‘Nee hoor, ik niet, want mijn vaccin is het bloed van Jezus’…..

Clydy: ‘Nee ik ga niet, omdat mijn vaccin het bloed van Jezus is, daarmee ben ik gevaccineerd punt uit!’

Lila: ‘Als ik mijn vrijheid terugkrijg, zwart op wit, dat ik mag reizen zonder verplichte quarantaine met beveiliging, dan zal ik zeker het vaccin nemen. PCR-test vind ik niet erg. Dat is voor mijn veiligheid. Quarantaine thuis vind ik ook niet erg. Maar, dan geen gezeik meer met reizen. Ik woon in Suriname, mijn kinderen in Nederland, dus ik wil zonder gezeik reizen.’

Oesha: ‘Ik vraag me af hoe lang het middel in je lichaam effect heeft.

En zou je vanaf een inenting zonder mondkapje kunnen lopen?’

Viren: ‘Natuurlijk ga ik een vaccinatie nemen. Ik heb mijn leven lief en wil gezond blijven. Precies zo had ik in mijn kinderjaren een vaccinatie genomen tegen heel wat ziektes.’

Louis: ‘Als je gaat ben je proefkonijn. De middelen die ze inspuiten zijn chemisch en niet voldoende uitgetest op bijwerkingen, daarnaast vallen er bosjes doden na vaccinatie die ze gewoon ontkennen, door te zeggen dat er onderliggende oorzaken zijn, mensen kijk alsjeblieft uit.’

John vraagt zich af of het zo is, ‘dat geen enkele vaccinproducent aansprakelijk gesteld kan worden indien het ‘fout’ gaat? Just asking.

Wanisha: ‘Te weinig info over vaccinatie. Hoe betrouwbaar is het? Nee. Ik neem het niet.’

‘Oso dresi heeft me genezen van covid-19’

Randy: ‘Neeeeee…, omdat Oso dresi me heeft genezen van het covid-19 virus. Trouwens, ondanks dat je het vaccin neemt… moet je mondkapje opdoen, enzovoorts. Dan wat voor nut heeft het vaccin?’

Jan: ‘Ik ga wel. Die mensen die alles afkraken, wens ik veel plezier met hun belachelijk gedrag.’

Monique: ‘Ja, ik ga. Want ik wil niet elke keer een stok in mijn neus als ik ergens moet gaan.’

Els: ‘Ik wil wel. Heb genoeg info gehad over wat de voordelen zijn.’

Mary: ‘Wel, ik laat me niet vaccineren. Vandaag covid-19, morgen al een vaccin. Voor aids dat jarenlang rondloopt en kanker kan men geen vaccin vinden en voor een virus van 1 jaar oud hebben ze direct een vaccin uitgevonden. Zijn die uitvinders God?’

Kingssu: ‘Het is niet verplicht om je te laten inenten. Wereldwijd worden er nu miljoenen mensen gevaccineerd en alles loopt goed! Alleen sranang mensen zijn bang en geloven alleen maar negatief nieuws en soso bijgeloof torie pfff… Een ding mag je wel weten, later als je op vakantie naar het buitenland wilt, moet je verplicht een vaccinatiebewijs hebben Anders kom je nergens binnen! Da yo long tek wang spoitie!!’

Claudia: ‘Helllll nooooooooooo. Zonder medicatie zijn de mensen genezen verklaard! Ik ben niet ziek, dan waarom een prikje? Niet nodig!’

Wijay: ‘Wanneer straks vaccinatie een vereiste wordt om te kunnen reizen, dan zal je zien hoe de negativisten zullen rennen om gevaccineerd te worden. Precies zoals met gele koorts.’

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: