‘Er is thans wel wat veranderd’

“Met de situatie voorheen had ik weinig klanten. Je had dagelijks wel mensen, maar het was niet als in 2018”, zegt een standhouder van de Haïtiaanse Markt aan de krant. “Het is heden wel een beetje veranderd, maar van een vlotte aanloop kan je niet dagelijks praten. In de ochtend is het vrij rustig, maar tussen 12.00 en 15.00 uur heb je klanten die langskomen. Je heb vaak genoeg ook de vaste klanten ertussen, dus op de verkoop aan hen reken ik wel dagelijks.”

“De meeste van standhouders op deze markt verkopen wel dezelfde landbouwproducten, maar de vermakelijkheid laat mij een bezoekje brengen”, zegt een burger. “In de ochtend heb je soms wel lege stands, maar je hebt andere die de hele dag door te zien zijn. In de middaguren heb je wel een volle markt. De prijsverschillen zijn heel groot vergeleken met de verkoopprijzen op de Centrale Markt. Sommige spullen zijn hier juist duurder en andere juist goedkoper. Bladgroente koop ik per bos voor SRD 7,50 en aardvruchten soms van SRD 5 tot SRD 15. Ik denk dat de zon en de hitte daarbij ook een rol spelen”, aldus de burger. “Ik probeerde toch te verkopen in mijn woonomgeving. Ik leef alleen van mijn verkoop en moet ook mijn kinderen verzorgen, dus als groenteverkoopster ga ik te allen tijde geld moeten maken. Anders eet ik niet”, zegt de standhouder.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: