Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elke huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met het Coronavirus en lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize W. had rijst met kwie kwie;

Huize T. had burger met patat.

Recept: Komkommer gevuld met tonijn

Ingrediënten: 2 flinke komkommers, 1 blikje tonijn, zwarte peper, 1eetl. Mayonaise zout

Bereiding: De komkommers schillen en in stukken snijden van ongeveer 2 cm en elk stuk voorzichtig uithollen. Er moet wel een bodem overblijven. De tonijn laten uitlekken en eventueel graten verwijderen. De tonijn samen met de mayonaise, zout en zwarte peper vermengen. Elk uitgehold stukje komkommer vullen met wat tonijn en eventueel garneren met peterselie of selderij.

 (Bron recept: sranang kukru.net) 

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: