Kalender Waldy Simson met zijn eigen schilderij

De veelzijdige kunstenaar Waldy Simson heeft zijn kalender voor de maand maart uitgebracht. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van de kunstenaar. “Zonder thema vanuit een zwart achtergrond vertrekken en met behulp van andere kleuren en soorten verf, touw, lijm, naald en garen een schilderij maken. Het gemaakte schilderij moet tot meerdere uitleg aanleiding geven en op diverse wijzen geplaatst kunnen worden. Dat was de gedachte waarvan ik uitging.” Het eindresultaat is geworden Compositie met touw op zwart, een schilderij op doek met een afmeting van 120 x 70 cm. De verrassend goede indruk, die gemaakt werd door het schilderij, heeft mij aangezet tot het maken van meerdere, op basis van het eerder genoemd uitgangspunt. De serie schilderijen, composities op zwart, is ontstaan op Aruba en is reeds tentoongesteld in Nederland en België. Online indrukken van de serie kan men krijgen via YouTube kanaal Simson Waldy. Ook in de Kalender Waldy Simson 1 kan men, via het blad van de maand maart waarop er een afbeelding is opgenomen van het schilderij Compositie met touw op zwart, genieten van de vrij recente manier van schilderen van de veelzijdige kunstenaar Simson. De kalender, die zeker nog vier jaren te gebruiken is, staat in het teken van door Simson gemaakte kunst, is direct te gebruiken en is naast een uniek geschenk ook een perfect middel om sociale projecten te helpen ondersteunen. Een concreet project ten behoeve van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname zal ondersteund worden uit de opbrengsten van de verkopen.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!