Heeft Suriname een harde hand nodig?

De regering zet zich in om ordening te brengen in de praktijk van straatventers. Begonnen werd in de directe omgeving van de Centrale Markt. Het lag in de bedoeling om vanaf dit beginpunt, stapsgewijs verder te gaan tot het stadscentrum en verder beter zijn ingericht. Na maandenlang optreden is het stadsbestuur als het ware geen stap verder gekomen.

Niet te stoppen

Geüniformeerde ambtenaren van het district commissariaat Paramaribo Noord-Oost zijn niet in staat gebleken om de ongehoorzame straatventers tot een andere handelswijze te bewegen. Er wordt met de kraan open gedweild. Elke dag kan van vooraf aan begonnen worden. En komt men niet verder dan de stoep van de markt. Vijftig meter verder gaat het straatfeest door.

Zware wapens als afschrikmiddel

Om meer kracht bij te zetten aan het optreden van het stadsbestuur wordt sedert enkele dagen de politie bijgestaan door militairen, die met zware wapens als afschrikmiddel over de schouder gehangen, gezag proberen af te dwingen. Het is de vraag of wapens het antwoord zijn en hoe lang deze surveillance volgehouden kan worden.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: