“Met verkoop langs de straat merk je dagelijks verschil”

“Met de verkoop langs de straat merk je dagelijks een verschil in het budget. In de ochtend heb ik mijn vaste verkoopplaats. Ik rond die tegen twee uur af en start zo tegen halfvijf in de middag weer met de verkoop, maar elders. Het liefst bij een plek waar men een snellere verbinding naar huis vindt. Als er een goede aanloop is, kom ik op die dag op een netto van SRD 1.000. Soms meer, maar ik heb dagen gekregen waar ik zelfs SRD 4.00 heb als netto. Dat heb ik de afgelopen tijden wel meegemaakt. Je kan niet dagelijks praten van een vlotte verkoop. Als je niet zelf plant en een afspraak hebt, kan je niet vaak praten over winsten. Je kan bepaalde dingen niet duur gaan verkopen. Anders ga je in de meeste gevallen met meer dan de helft van je spullen weer naar huis. Dus je moet je dingen goed regelen voor je geld in je eigen zak stopt. Ik zit dagelijks met de hoop om weer een netto van SRD 1.000 te hebben, maar het gaat moeilijk”, zegt een groenteverkoper, die in de middaguren langs de straat verkoopt.

Een andere verkoper gaf aan dat haar hoogste netto-inkomen voor de dag ooit SRD 700 is geweest. Zij verkoopt droge vis, chips en sambal. “Mijn winsten deel ik uiteindelijk met mijn broer. Wij beiden zijn dagelijks bezig met de verkoop. Hoe wij dagelijks ook wisselend verkopen, ga ik niet alleen aan mezelf denken. Mijn broer investeert ook veel om dingen gedaan te hebben, dus samen lukt het wel. Deze dagen hebben we niet veel kunnen verdienen. Er zijn dagen waar wij niet eens de helft van de spullen kunnen verkopen, maar wij geven de moed niet op. Als je langs de straat verkoopt, ga je zulke dingen meemaken. Met vaste klanten zijn er zeker geen twijfels, maar als je niet bekend bent dan moet je wel je uiterste best doen om te verkopen. Ik hoop dat er betere dagen komen, want de tijd wordt steeds harder en harder”, aldus de verkoper.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: