‘s Lands Hospitaal ook gestart met vaccineren frontliniepersoneel

Het vaccinatieprogramma in de strijd tegen het Covid-19-virus is dinsdag van start gegaan in het ’s Lands Hospitaal met het inenten van frontliniepersoneel met het AstraZeneca-vaccin. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en het Regionaal Ziekenhuis Wanica waren eerder al van start gegaan met het vaccineren van hun zorgpersoneel, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname. Het ‘s Lands Hospitaal is het tweede grootste ziekenhuis waar COVID-19-geïnfecteerden die zorgbehoevend zijn, worden verpleegd.

Intern waren er diverse meningen over het wel of niet nemen van de vaccinatie, maar naar zeggen van Dayasankar Mathoera, algemeen directeur van het ’s Lands Hospitaal, heeft de ziekenhuisleiding een voorlichtings- en motivatiesessie gehad met de frontliniewerk(st)ers. Zij heeft ze kunnen overtuigen van de noodzaak, waardoor een aanvang kon worden gemaakt met het vaccinatieprogramma in het hospitaal.  ‘De weerstand was beduidend minder dan voorheen. Zij die nog de kat uit de boom kijken, zullen we over de streep halen, omdat het een noodzaak is dat iedereen die in contact komt met Covid-19-patiënten, gevaccineerd moet worden.’

Medisch directeur Soenita Nannan Panday werd ook gevaccineerd. Zij voelde zich prima na ingeënt te zijn met het vaccin. ‘Als we ons alleen focussen op vaccinatie, gaan we de strijd verliezen’, zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Dat is ook door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) kenbaar gemaakt. De maatregelen moeten nog steeds in acht genomen worden.

‘Wat we zien, is dat de mens wereldwijd ervan uitgaat, dat met het vaccineren er nu risico’s genomen kunnen worden of dat men onvoorzichtig kan zijn. En juist daar kan het verkeerd gaan.’ Hij voegde eraan toe, dat het aantal positieven weer fors omhoog kan gaan als men ervan uitgaat dat vaccineren de enige vorm van bescherming is. Het ministerie van Volksgezondheid en alle andere instanties zullen blijven benadrukken dat het nog steeds topprioriteit is om de Covid-19-maatregelen in acht te nemen.

error: Kopiëren mag niet!