Markt Nieuw Nickerie: ‘Tante mondkapwa mooi se pahenyee!’

Wederom bruisende activiteiten op de markt

De markt in Nieuw Nickerie is bezig zich te herstellen van haar dieptepunt, na een tijdelijke sluiting. De afgang is grotendeels te wijten aan de uitbraak van het coronavirus in ons land en de beperkingen die daaraan gekoppeld werden. Echter speelt de financieel-economische crisis, die ook al maanden voortsleept, ook een grote rol. Desondanks was de sfeer op de markt goed. In gesprek met Dagblad Suriname gaven enkele verkopers op de markt aan dat zij het fijn vinden om wederom op de markt te zijn. “Het is misschien niet als vroeger, maar we doen ons best. De verkoop komt op gang, maar je merkt wel dat er koopkrachtdaling is”, stelde een mannelijke verkoper.

De controle op de covid-19 protocollen was ook zichtbaar aanwezig gisteren. De bestuursdienst wees mensen op het correct dragen van mond- en neusbedekking. “Tante mondkapwa mooi se pahenyee”, klonk het in het Sarnami. “Tante draag uw mondkap goed. Anders zullen wij genoodzaakt zijn u eruit te zetten.” Een visverkoper zegt dat de lokale bewoners veel minder kopen. “De coronavirus-pandemie heeft alles bemoeilijkt. Toeristen van Nederland en Europa zien wij niet meer. Maar ook stedelingen zien we steeds minder door de lockdown in het weekend. De prijzen zijn relatief stabiel gebleven”, stelt de verkoper. “We proberen toch zoveel mogelijk te verkopen. Hopelijk wordt de crisis aangepakt, want dat maakt ons leven heel moeilijk. Coronavirus heeft beperkingen gebracht ja, maar als mensen hun geld waarde hebben, kunnen zij kopen. Dan kunnen wij op onze beurt onze gezinnen verzorgen. Voorlopig kunnen wij niet veel”, verzucht de marktverkoper te Nieuw Nickerie. “Maar we doen ons best, laten we zien wat het wordt.”

error: Kopiëren mag niet!