Gouden huwelijk voor echtpaar Jiaw- Bhikhie

Het echtpaar Jiaw- Bhikhie heeft op 27 februari het feit mogen gedenken dat ze 50 jaar zijn gehuwd. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van BIC Wanica Zuid-Oost. Echtgenoot Jiaw, Mohammed Rafi, zag het levenslicht op 17 februari 1951 in het district Suriname. Hij komt uit een gezin van 9 kinderen waarvan hij het 7e kind is. De lagere school bezocht hij waar hij zijn getuigschrift met goed gevolg behaalde. Op 13 jarige leeftijd begon hij met het uitoefenen van het beroep als kleermaker. Hij was een hele bekende kleermaker in de nabije omgeving waar hij zijn beroep ongeveer 47 jaren lang beoefende. Als hobby had hij voetballen waar hij voor de Highway Star en de veteranen voetbalclub Real Veto speelde. Echtgenote Bhikhie, Amina Gatoen, zag het levenslicht op 18 januari 1952 in het district Suriname. Zij komt uit een gezin van 10 kinderen waarvan zij het 4e kind is. Zij was de motor van het gezin. Voor haar ontspanning speelde zij af en toe  slagbal. Het echtpaar heeft elkaar via een zwager van meneer Jiaw leren kennen. Na elkaar beter te hebben leren kennen stapten zij in het huwelijksbootje alwaar  er 3 kinderen zijn geboren namelijk 2 dochters en 1 zoon. Verder zijn ze ook nog gezegend met 5 kleinkinderen. Als hoogtepunt in het leven van het echtpaar kan genoemd worden het bezoek aan Mekka om de Hadj, de bedevaart, te volbrengen. Zij belijden het Moslim geloof en zij houden zich ook strikt een de regels die hierbij horen. Op grond hiervan worden de Koran en Namaaz 5 keer per dag gelezen. Vanwege de covid situatie is het bezoek aan de Moskee voorlopig stopgezet. Het echtpaar ontving bezoek van de Ressort Leider van Houttuin, de Districtssecretaris mevr. Babel Lilian, vergezeld van nog 2 bestuurs ambtenaren die de Districtscommissaris, dhr. Goelaman M.S,  vertegenwoordigen. Aan het echtpaar werd een bloemstuk, een felicitatiekaart en ingelijste foto overhandigd. De middelen die gepaard gaan bij zo een jubileum zijn overgemaakt op een door hen aangegeven bankrekening.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!