50.000 AstraZeneca-vaccins uit India onderweg naar Suriname

De Indiase regering heeft zaterdag 175.000 vaccindoses Oxford Astra-Zeneca naar vijf Caribische landen gestuurd, waaronder vier lidlanden van de Organisatie van Oost-Caribische Staten (OECS) en Suriname. Dit meldt de nieuwswebsite WIC News.

De vaccins worden van Mumbai naar Antigua en Barbuda gevlogen, verdere regelingen voor transport zijn getroffen om het vaccin naar de respectieve landen te brengen. 

St. Lucia ontvangt 25.000 doses van het AstraZeneca/Covishield-vaccin, St. Kitts en Nevis 20.000, St. Vincent en de Grenadines 40.000, Antigua en Barbuda 40.000 en Suriname 50.000.

De succesvolle verwerving van vaccins uit India wordt toegeschreven aan de premier van Dominica en voorzitter van de OECS, Roosevelt Skerrit. Zijn goede relatie met India heeft ertoe geleid dat OECS-landen duizenden vaccins gaan ontvangen om de wereldwijde Covid-19 pandemie aan te pakken. 

Als voorzitter van de OECS had Roosevelt Skerrit de Indiase regering aangeschreven om vaccins voor de respectieve landen te vragen om hun frontliniewerkers en andere kwetsbare groepen in het land te beschermen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: