Minister Ramadhin: ‘Ik voel me kiplekker, maar wanneer volgt u?’

‘Degene die vaccineert, hoeft geen handschoenen te dragen conform instructies van de WHO’

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid liet zich dinsdag als eerste inwoner van het land vaccineren tegen het covid-19-virus. De beelden van de vaccinatie van de minister blijken nogal wat vragen in de samenleving te hebben opgeroepen. Zo was niet te zien dat het vaccin uit een flesje werd getrokken met een injectienaald – en dat leidde tot allerlei achterdochtige insinuaties op social media, dat Ramadhin niet met het covid-19 vaccin zou zijn ingespoten – en op de beelden was te zien dat de verpleegkundige die de injectie verrichtte, geen handschoenen droeg.

In reactie op de insinuerende opmerkingen van achterdochtige mensen zegt Ramadhin in gesprek met Dagblad Suriname: ‘Ik heb geen boodschap voor achterdochtige mensen, die nu al proberen te vertellen dat ik misschien een vitamine of iets anders ingespoten kreeg. Ik heb in elk geval me aan mijn woord gehouden en helaas moet ik zeggen, als men toch nog twijfelt, dan ligt het niet aan mij, dan ligt het aan de persoon zelf die kritiek levert of zaken uit zijn context wil halen. Ik heb me aan mijn woord gehouden.’

‘De vraag is nu, wanneer volgt u?’

‘De vraag is nu, wanneer volgt u? Dat is de vraag. Men moet mij geen vraag meer stellen over het vaccin of ik het wel of niet ga nemen. Nu is de vraag, u hebt mij gevraagd om het prikje te nemen als eerste voor u, ik heb het genomen. Mijn vraag nu aan u is, wanneer volgt u? Mijn vraag is naar de samenleving, die mij heeft gevraagd het prikje te nemen en ik heb gezegd, ja ik ga het nemen, ik heb het inmiddels genomen en ik voel me trouwens ook kiplekker. Mijn vraag nu aan is, wanneer mag ik u inplannen?’

‘Ik maak mij geen zorgen dat geen handschoenen zijn gedragen’

De bewindsman reageert ook op de vraag van mensen waarom de verpleegkundigen bij het injecteren geen handschoenen droegen. ‘Dat is normaal. Er zijn protocollen. Je mag ervoor kiezen of niet om handschoenen te dragen als verpleegkundige. Dat is conform instructies van de WHO, de World Health Organization. Daar is dus geen probleem mee. Belangrijk is wel dat voor je begint te vaccineren je je handen desinfecteert. Dus de hygiëneprotocollen zijn prioriteit. Ik maak me daarover geen zorgen.’

PK

error: Kopiëren mag niet!